Van de jungle tot diep in de zee. - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Mike & Marina - WaarBenJij.nu Van de jungle tot diep in de zee. - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Mike & Marina - WaarBenJij.nu

Van de jungle tot diep in de zee.

Door: mikeenmarina

Blijf op de hoogte en volg Mike & Marina

27 November 2011 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal,

Een tijdje niets van ons laten horen, maar we hebben het erg 'druk' gehad. ;) Nu weer even een update van ons verblijf in Thailand.

Jelle is in Bangkok veilig en wel gearriveerd. In Bangkok hebben we weinig last gehad van het water en hebben we een tempel bezocht, lekker gegeten en gedronken en Jelle laten bijkomen van zijn jetlag.

Daarna weer zo snel mogelijk weg uit de grote stad en op naar, jaja, Prachuap Khiri Khan, richting het zuiden. Dit was een rustig dorpje met een mooi strand, wat op een Thaise twee kilometer afstand lag. Dit betekende dik 1,5 uur lopen, over een legerbasis, door de brandende zon. Uiteindelijk was het wel een prachtig strand en de inspanningen waard. Terug hebben we een tuktuk aangehouden, welke geen woord Engels sprak en ons eerst naar een kennis bracht om deze de prijs en de eindbestemming te laten vertalen. Ander hoogtepunt in het dorpje was een tempel op een erg hoge rots, bewoond en bewaakt door miljoenen (volgens Mike:agressieve) apen. Marina vond ze natuurlijk alleen maar leuk en grappig, Mike en Jelle vonden ze te bijdehand. Uiteindelijk zonder kleerscheuren de top bereikt en genoten van het prachtige uitzicht bovenop! Echt heel mooi!

Hierna zijn we verder gereisd naar Surat Thani. Vanaf daar werden we opgepikt om naar Khao Sok National Park te gaan. Dit was een geweldige ervaring! De eerste nacht verbleven we een luxe boomhut, waar de bomen door het hutje groeiden en we vergezeld werden door een mierenkolonie. We zijn wezen tuben; dit betekent op een band de rivier afgaan en gewoon genieten. We hebben op olifanten gereden; Marina natuurlijk lyrisch! Jelle mocht zelfs op de nek van een olifant rijden! Erg mooi om op die manier een berg op te gaan en zo dicht bij zulke immense dieren te komen.

Hierna zijn we dieper de jungle in gegaan. Met een longtailboat zijn we naar onze kleine, basic hutjes gebracht, drjvend op het water. Een douche was een sprong in het meer en het uizicht vanaf onze ' achtervlonder' was prachtig. We hebben onder andere een trekking gemaakt door de jungle, waarbij we over puntige rotsen tot 380 meter klommen en aldaar genoten van een prachtig uitzicht. Onderweg nog een vliegende hagedis, tarantulanest(gelukkig voor Marina geen enkele gezien...) en een wandelende tak gezien.

Ook hebben we een wandeing gemaakt, waarbij we een waterval opklommen. Erg glibberig en nat, helemaal toen we een tropische regenbui op ons hoofd kregen.

Een aantal safari's gedaan, waarbij we veel verschillende apen, toekans en andere vogels gezien hebben. Veel leuker dan in Artis!

Hierna verder gereisd naar Krabi en via Krabi naar Koh Lanta, om openwaterdivers te worden. We begonnen met 1,5 dag theorie en een toets, welke we allemaal met vlag en wimpel gehaald hebben. Ook hebben we een aantal skills geoefend in het zwembad. Hierna begon het echte werk! We zijn twee dagen naar de eilandengroep Ko Haa gegaan om daar in totaal 4 duiken te maken. En opnieuw, zij het hier en daar met wat kleine problemen, geslaagd! Alledrie vonden we de onderwaterwereld heel indrukwekkend en druk bevolkt. We hebben onder andere clownvisjes, zeekomkommers, een zeeslang, een aal en grote scholen glasvisjes gezien. Ook het duikwereldje met het ontspannen sfeertje sprak ons wel aan.

We gaan nu afronden, want onze internettijd is op. Volgende keer meer!

Groetjes vanaf Koh Lanta!

xxx

• 27 November 2011 - 09:58

Marja:

Hallo Mike en Marina
    Ik vind het fijn te horen dat het goed gaat,en dat jullie zo genieten. Gelukkig hebben jullie de duikcursus goed afgerond en gekke vissen gezien.

veel liefs, van ons.

• 27 November 2011 - 10:35

Sandra Vessies:

Klinkt goed!!! En gefeliciteerd met jullie duikbrevets :-)

Xxx Sandra

• 27 November 2011 - 10:37

Karin:

wat een belevenis allemaal zo te lezen genieten jullie van alles om jullie heen groetjes jan en karin

• 27 November 2011 - 11:00

Susanne:

Gefeliciteerd met het duikbrevet!!! Wat een dieren hebben jullie gezien, echt gaaf! En ik kan me goed voorstellen dat Marina blij was de tarantula te hebben overgeslagen :-). Die apen lijken me ook erg grappig!
    Ik wacht weer vol spanning op het volgende verslag!
    xxx

• 28 November 2011 - 08:30

Ann:

ik vind het ontzettend leuk om jullie verslagen te lezen, ik kijk alweer uit naar de volgende update!

groetjes en veel plezier, ann

• 28 November 2011 - 15:39

Lisette Wester:

Ik begin jaloers te worden op jullie avonturen :D
    Klinkt echt ontzettend gaaf allemaal.

Dikke kus

• 29 November 2011 - 08:10

Eva:

Ik ben trots op jullie! Goed gedaan hoor ;). KUS!

• 29 November 2011 - 16:30

Barbara:

Wow, klinkt allemaal erg gaaf slapen in een boomhut, tuben, door de jungle op een olifant en als klap op de vuurpijl een duikbrevet halen! Ik heb nog steeds een dikke buik en geniet op mijn fietsje van het wild (schapen en koeien) in de duinen. Verschil moet er zijn. Have fun, Barbara

• 30 November 2011 - 01:44

Marina:

Bedankt allemaal voor het lezen en voor jullie leuke reacties!

lisette, met wat moed en een beetje geld kun jij ook gaan.

barbara, alles nog steeds rustig? Valt het mee met alle kwaaltjes? Ik ben benieuwd!

Foto's zullen we binnenkort ook weer proberen te plaatsen!

• 11 December 2011 - 16:35

Deborah Wit:

Hoi Marina en Mike,

Zo na ruim een maand reizen inmiddels wat meer ervaren geworden in het backpacken?
    Weer super leuke verhalen. Ben wel benieuwd naar foto's (maar dat is altijd lastig uploaden als je geen goed internet hebt.)
    Veel plezier!

Groetjes Deborh