Cambodja
Door: mikeenmarina
Blijf op de hoogte en volg Mike & Marina
13 November 2011 | Thailand, Bangkok
Hallo allemaal,
Allereerst bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes op onze weblog! We lezen ze allemaal, helaas hebben we niet altijd de mogelijkheid om te reageren.
We zijn inmiddels weer terug in Bangkok, vanuit Cambodja, Siem Reap. Cambodja was erg geslaagd. Helaas zijn we allebei wel ziek geweest, waardoor we minder tijd hadden voor leuke dingen. Inmiddels allebei weer beter.
We zijn twee dagen naar Angkor geweest. Dit was, met name in het begin, erg indrukwekkend. Vooral de Bayon en de overgroeide tempel, Ta Prohm, vonden we erg mooi. De tweede dag hebben we de zonsopkomst proberen te zien op erg hoge tempel. Ondanks dat er geen zon te zien was door de bewolking, was het uitzicht hier erg mooi en was het niet verkeerd om daar ons ontbijt te nuttigen. We werden in en om Angkor de hele dag rond gereden door onze tuktukdriver Mabe. Dit was een dikke, vriendelijke kerel. Hij had net als veel andere Cambodjanen een gek lachje, wat wij dan wel weer grappig vonden.
We zijn tevens een dagje naar het platteland van Cambodja geweest, met natuurlijk ook een tuktuk. Daar werden we onthaald als vorsten; overal langs de weg stonden mensen, vooral kinderen, naar die witte mensen te zwaaien. We hebben veel armoede gezien daar. Zo zijn we bij een simpel ziekenhuisje geweest, hebben we bekeken hoe iemands huis er van binnen uit zag en zijn we langs een monnikenschool geweest. Voor ons werd het wel duidelijk dat de plek waar je geboren wordt veel bepaald voor de rest van je leven. Goed om te zien dat de mensen daar, ondanks de omstandigheden, zo blij zijn. Elke Cambodjaan is heel vriendelijk en dankbaar. Daar kunnen wij klagende Nederlanders nog wat van leren!
Ook zijn we een aantal rare zaken tegen gekomen. Onze top 3:
1. Cambodjanen vegen en poetsen alles en dat de hele dag door. Ze knippen het gras, vegen zand uit de greppels, maken heel vaak de tafels schoon met hele kleine doekjes. Elk artikel is de supermarkt wordt afgestofd. De pinautomaten worden niet vergeten en ook de bladeren die in het bos op de grond liggen worden weg gehaald. Aan de andere kant, het zorgt wel weer voor meer banen...
2. De eerste dag dacht Marina dat er een of andere tropische vogel in de buurt was, maar niets bleek minder waar. Het was een vuilnisophaler! Deze trekt een houten kar voort en heeft een toetertje, waar hij/zij om de paar meter in knijpt... Dat gaf dus dat gekke geluid! Het vuilnis wordt ook ongeveer elk half uuropgehaald.
3. In Cambodja nemen ze het niet zo nauw met veiligheid in en om voertuigen. Zo zie je motors van grasmachines met daarachter een kar met mensen erop, scooters met 5 of 6 mensen erop, pick-ups met 20 mensen achterin en scooters met 4 varkens achterop. Creatief zijn ze zeker!
Al met al was Cambodja een prachtig, leuk, leerzaam land met lieve mensen, waar we graag nog eens naar terug gaan.
Inmiddels zijn we na een lange busreis opnieuw aangekomen in Bangkok. De wateroverlast valt mee. We konden net alleen geen water kopen, dus werd het ice-tea. ;) Jelle vliegt nu deze kant op. Zodra zijn jetlag een beetje weg is, verlaten we Bangkok en trekken we richting het zuiden.
We hebben er zin in!
Groetjes, Mike en Marina
Ook zijn we een aantal rare zaken tegen gekomen. Onze top 3:
We hebben er zin in!
Groetjes, Mike en Marina
13 November 2011 - 07:41
Petra Van Monsjou:
Hoi Marina,
Klinkt allemaal heel erg mooi, fijn dat jullie het zo naar het zin hebben geniet van de mooie dingen die jullie zien.(en de kikkerbillen)
13 November 2011 - 08:37
Barbara Oosterhof:
Hoi Mike en Marina, wow wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt! Ben benieuwd of jullie ook zo stoer zijn geweest om kikker te proberen (ik vond het geen aanrader maar ja dat moet ik natuurlijk eigenlijk niet zeggen). Veel plezier weer! Groetjes Barbara -
13 November 2011 - 09:41
Karin:
weer leuk om te lezen en mooie foto's lekker he de visjes aan je voeten? heb ik ook eens gedaan. fijne reis nog. -
13 November 2011 - 09:58
Susanne:
Grappig die kikkerfoto!!! :-). Ontzettend leuk weer om de belevenissen te lezen. Zo te zien zijn jullie ook al wat bruiner geworden ;-P.
Veel plezier weer in Bangkok (zijn jullie eigenlijk nog bij een ping pong show geweest?) en met duiken natuurlijk! xxx uit een steeds kouder wordend Nederland :-) -
13 November 2011 - 10:21
Zusje:
ziet er goed uit zusje! zo te horen hebben jullie het wel naar je zin;) wel grappig al die dingen met dat afstoffen haha xx -
13 November 2011 - 10:29
Dominique:
Wat leuk om jullie verhalen te horen! En je schrijft het ook zo leuk!
Ben blij voor dat jullie weer beter zijn, geniet er lekker van!
Liefs Do -
13 November 2011 - 11:02
Miriam:
Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen, leuk , leuk, leuk!! En erg herkenbaar! Is het jullie ook opgevallen dat ze in Cambodja pyjamas als dagkledening dragen?
In ieder geval nog veel plezier en succes met de duiklessen! Geniet er van!!
Xxx Miriam -
13 November 2011 - 12:50
Nancy:
Klinkt super allemaal! Ik krijg ook weer de kriebels om te gaan reizen als ik dat zo lees! Geniet er van!!
Liefs -
13 November 2011 - 13:36
Laure:
lieve m&m,
Wat een prachtig verhaal weer, wel balen dat jullie ziek zijn geweest. Maar zo te lezen nog genoeg tijd om cambodja te ontdekken met al zijnrare gewoontes.
veel plezier met Jelle en Ben benieuwd weer naar jullie volgende blog.
liefs Laure -
13 November 2011 - 14:47
Lieke Van Het Kaar:
Hoi Mike en Marina,
Leuk om mee te kunnen genieten van jullie reis. Ik probeer me een voorstelling te maken van hoe het eruit moet zien als je 4 varkens achterop een scooter plaatst...lijkt me onmogelijk maar hilarisch! Alhoewel als ik een varken zou zijn (en nee, dat valt tegenwoordig best wel weer mee, ik kan mezelf niet meer tot die categorie rekenen) zou ik er misschien minder hard om kunnen lachen!
Geniet van het vervolg van jullie reis.
Liefs Lieke -
13 November 2011 - 14:55
Marga:
Hee,
Wat een verhalen en mooie foto's! Zie ik daar vissen die aan tenen knagen... voel zeker net als thuis Mike?
En Marina, afgestofd met een D?! Even weg uit nederland en nu de taal al verleerd? :P
13 November 2011 - 16:33
Peter Hommes:
Leuke foto,s , jullie genieten er maar lekker van. En hebben ook een hoop lol bij een aantal foto,s zie ik dat jullie net zelf je lach in kunnen houden. Leuk om te zien.
Groetjes
Peter Hommes -
13 November 2011 - 17:12
Maarten:
Ha Mike en Marina, ontzettend gaaf om te lezen wat jullie allemaal zien en meemaken! ik zit hier op de bank een beetje mee te kwijlen!! heel veel plezier nog!!! liefs Maarten -
14 November 2011 - 11:26
Leonie:
Hee Marina en Mike,
leuke verhalen en mooie foto's. Wat hebben jullie al een hoop gedaan en gezien. Geniet ervan.
Groetjes Leonie -
14 November 2011 - 22:16
Roy:
Heyhey.
wat een gaaf verhaal en mooie fotos! Vooral die van die mooie tempels! Jaloers! Ook op die korte broeken. voelen jullie je nu al echte backpackers? Zo zien jullie er wel uit;) Groetjes vanuit het koude Holland, waar ik vandaag voor het eerst moest krabben :-(
veel plezier!! -
15 November 2011 - 17:13
Birgit:
Hoi Marina en Mike,
Jullie zijn nog maar net weg en hebben nu al zoveel gezien/mee gemaakt. Onwijs gaaf!! Geniet ervan en blijf zo leuk verslag doen.
Groetjes Birgit (collega van Marina) -
15 November 2011 - 21:15
Henk:
Hallo Mike en Marina, ik zit vanaf hier ontzettend mee te genieten met wat jullie allemaal zien en beleven. Ik heb al heel wat mooie en leuke foto's gezien en ik denk dat er nog heel veel zullen volgen. Heel veel plezier met duiken en doe Jelle maar de groeten van ons. Hele dikke knuffel van ons allemaal.
16 November 2011 - 13:35
Sandra Vessies:
Hee!
Klinkt goed allemaal:)
Heel veel duikplezier, geniet vd hele mooie onderwaterwereld :)
Xxx -
17 November 2011 - 15:30
Deborah Wit:
Hoi Marina en Mike
Wat een belevenissen weer! Super leuk om alles te lezen.
Groetjes Deborah -
20 November 2011 - 21:41
Frans En Nel Perrier:
Fantastisch om dit allemaal mee te maken genieten maar verder liefs de Perriertjes abcoude -
21 November 2011 - 12:51
Ilone:
Hee Mike en Marien! Echt leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken, en prachtige foto's! Echt heel gaaf allemaal, geniet ervan!
xxxjes Ilone