Een goed begin! - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Mike & Marina - WaarBenJij.nu Een goed begin! - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Mike & Marina - WaarBenJij.nu

Een goed begin!

Door: mikeenmarina

Blijf op de hoogte en volg Mike & Marina

04 November 2011 | Cambodja, Khett Siem Reab

Hallo allemaal,

Na een lange, vermoeiende vlucht zijn we veilig en wel aangekomen in Bangkok. Gelukkig is hierbij alles goed gegaan met overstappen en de bagage. Toch spannend! Helaas na al dat gereis wel een jetlag, nu heeft Marina ook eens ervaren hoe dat is.

Daarna Bangkok gaan verkennen. Bangkok komt op ons over als een drukke, STINKENDE, rumoerige, bedrijvige stad met veel tegenstellingen. Aan de ene kant behulpzame, lieve Thais en aan de andere kant Thais die je een 'very nice suit for special prive', 'tuktuk only 5 baht' of een andere prachtige deal proberen aan te smeren. We moeten nog gaan ontdekken wie we wel en wie we niet kunnen vertrouwen. Afdingen is ook nog niet echt ons ding... We zijn nog geen vollleerde backpackers, maar dat komt vast vanzelf.

Gelukkig valt de overstroming mee in Bangkok. We zijn op hike gegaan in Bangkok en kwamen er toen wel achter dat sommige delen nog erg nat zijn. Zo konden we ook een aantal bezienswaardigheden niet bekijken. Buiten het centrum schijnt het het ergste te zijn, maar hier hebben wij niets van meegekregen. We hebben wel 'the standing Buddha', ' the Golden Mountain' en 'the Lucky Buddha' bezocht. Bij de laatste samen met een Thais gebeden voor geluk op het gebied van werk, familie en gezondheid: hopelijk werkt het! De verschillende tempels stralen veel rust uit, echt heerlijk om daar te zijn ter afwisseling van de hectiek van de stad. Wat een rust!

Twee dagen Bangkok was wel even genoeg: vermoeidheid, veel opdringerigheid en te veel stank eisten hun tol. ;) Leuk om even te zijn, maar daarna kun je ook wel weer weg. Op naar de volgende stap: Cambodja!

Daar zijn we vandaag na een lange busreis aangekomen. De grens overgaan was wel even anders dan thuis: veel hectiek, een dupieus sfeertje met vreemde kraampjes, zweet, gekke formulieren, nog meer zweet en minder geld op zak... Maar we hebben het gered en nu zijn we dan in Cambodja! Pfff...

Uiteindelijk aan het begin van de avond met tuktukdriver Lee naar een hostel gereden. De wegen zijn hier nogal hobbelig en stoffig, dus dat was wel een belevenis! Lee wilde heel graag dat we hem als vaste tuktukdriver namen om morgenochtend direct al naar Ankor te gaan; daar moesten we nog even over nadenken en er de lonely planet nog eens op naslaan. Nu hebben we een lief briefje met zijn telefoonnummer. Cambodjanen zijn schattig!

Komende dagen gaan we in ieder geval Ankor bezoeken, verder zien we wel! Het moet nog bezinken dat we nog heeeeel lang weg zijn, maar dat komt vanzelf!

Lieve groeten,

Mike & Marina

• 04 November 2011 - 16:44

Anouk:

Goed om te horen dat het allemaal goed verlopen is, en dat het gelukkig meevalt met de overstromingen.
    Zorg maar dat jullie volleerde backpackers worden, en geniet er van!
    xx

• 04 November 2011 - 18:04

Tineke:

Hoi M&M
    mooi dat alles goed gaat en jullie geen natte voeten hebben gekregen. Al jullie bagage is gelukkig met jullie meegereisd
    dat is wel zo handig .O en dat afdingen dat leren jullie wel hoor! Als jullie weer terug komen ga je dat waarschijnlijk in alle supers proberen. geniet er maar van(ook van al die luchtjes en zo)
    xxxx

• 04 November 2011 - 18:19

Karin:

wat leuk om te lezen zo reis ik een beetje met jullie mee pas goed op elkaar liefs

• 04 November 2011 - 21:46

Sandra:

Spannend hoor jullie eerste dagen van de reis :) Nog heel veel plezier en lekker genieten! Liefs San

• 05 November 2011 - 11:40

Susanne:

Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen en de wateroverlast zo meeviel! Nu dus Cambodja... leuk leuk leuk! Ik weet nog wel dat wij de mensen daar ook zo schattig vonden :-). Veel plezier bij de tempels en de rest van de avonturen, ik ben nu al benieuwd naar jullie volgende blog!

p.s. MIke denk je nog aan de foto van de kikker in het koelvak van de supermarkt ;P.
    xxx
    Susanne

• 05 November 2011 - 22:39

Marja:

Ik ben ook ontzettend blij dat alles goed is gegaan. Ik hoop dat de tempels mooi zijn.Ik wacht in spanning op jullie volgende blog.

xxxx
    Marja

• 07 November 2011 - 16:48

Wout Sr:

We volgen jullie met veel belangstelling, geniet ervan.
    Groetjes van ons.

• 07 November 2011 - 17:30

Deborah:

Goed om wat van jullie te horen. Veel plezier en jullie worden vast snel ervaren backpackers! Groetjes

• 09 November 2011 - 16:54

Janneke:

morrie zusjee
    hoe is het nou? ziek geworden of niet?
    en vermaken jullie je nog een beetje? aangezien je fulltime online bent op facebook haha
    groetjes van thuis! x